TP-Link представи серията смартфони Neffos X1 в България

image

София, България- 16 май 2017 — TP-Link представи своята нова серия смартфони Neffos X1 в България. Новите телефони ще се продават на българския пазар на цени започващи от 379 лева за моделът X1 с конфигурация 2GB оперативна памет и 16GB пространство за съхранение на данни, а моделът с 3GB оперативна памет и 32GB капацитет за съхранение на данни ще струва 449 лева.
Версията висок клас X1 Max , с моделът X1 Max, ще бъде налична в българските специализирани магазини през следващите 2 месеца и ще се продава на цени започващи от 479 лева за версията с 3GB RAM и 32GB капацитет за съхранение и съответно 609 лева за версията с 4GB RAM и 64GB капацитет за съхранение.
“С третата ни серия смартфони Neffos смятаме, че ще отговорим по-добре на нуждите на един напълно развит пазар като българския. Neffos X1 притежава най-добрите спецификации, премиум дизайн, а в същото време ще се предлага на много много добра цена „, каза Zick Zhao, регионален мениджър на TP-Link.
Neffos X1 и X1 Max разполагат с осем ядрени процесори MediaTek Helio P10 и поддържат двубандова Wi-Fi връзка и множество LTE ленти за високоскоростен достъп до интернет навсякъде и по всяко време.
X1 предлага 5 инчов HD екран, а X1 Max – 5,5 инчов Full HD, като последния залага на 2.5D Corning Gorilla Glass. Дисплеите използват технологиите Full In-Cell и TDDI (Touch and Display Driver Integration) за по-бърза реакция на екрана, като допринасят за едно уникално потребителско преживяване. И двата модела разполагат с основна 13 мегапикселова камера със сензор Sony IMX258, f/2.0, phase detection автофокус и dual-LED светкавица за по-добро улавяне на изображения през нощта. Към основната камера е добавена втора 5-мегапикселова предна камера.
Върховите конфигурации за всеки от моделите включват 3 GB памет и 32 GB капацитет за съхранение за X1, и съответно до 4GB RAM и 64GB капацитет за съхранение при X1 Max. Смартфоните Neffos разполагат със слот за microSD карта за разширяване на капацитета за съхранение на данни до 128GB.
Всички модели разполагат с четец на пръстови отпечатъци, което позволява отключване телефона само за 0.2 секунди. С всяко използване, благодарение на специален алгоритъм, интелигентният четец за пръстови отпечатъци „запаметява“ пръстовия отпечатък на потребителя и увеличава точността на четене за по-голяма сигурност.
X1 разполага с 2250mAh батерия, а X1 Max с батерия 3000 mAh, както и функцията „бързо зареждане“, която осигурява бързо зареждане на смартфона до 50% за около 30 минути.
И двата модела работят с последната версия на Android 6.0 Marshmallow, оптимизирана версия с над 3000 подобрения в нивото на изпълнение, мултитаскинг и по-добра автономност на батерията.
Серията X1 има уникален дизайн с двойноизвит метален гръб и се предлага в два цвята: сребист и златист. И двата смартфона са с изключително тънки рамки, едни от най-тънките на пазара до момента – 2,75mm за X1 Max и 2,95mm за модела X1. Дебелината на смартфоните е 7,75mm за X1 Max и 7,95mm за X1.