Опитът на Китай и високите технологии за превенция и контрол на епидемията

image

2020 ще бъде запомнена като годината, в която избухна епидемията от коронавирус (COVID-19), поразила много страни по света. До днес силно заразната болест отне много животи, особено в Китай, Южна Корея, Япония, в някои страни в Европа и Близкия изток.


Опитът на Китай ни показва как високите технологии способстват в борбата с епидемията. Сред решенията, застанали на “фронтовата линия” още от началото, смогнала за превенцията и контрола на болестта на летища, жп гари, болници, училища и други обществени места в цяла Азия е Решението за измерване на телесната температура чрез термовизионна камера на един от световните лидери в предлагането на видео-ориентирани интелигентни продукти, решения и услуги за сигурност Dahua Technology. Компанията се присъединява и към глобалните усилия в борбата срещу вируса, така, че да сведе до минимум въздействието му върху човечеството. Откакто на 24 януари 2020 г. компанията изпрати първата си партида от решението в най-засегнатия район Ухан, то бе инсталирано в хиляди ключови места в страната. Успешният опит в Китай способства внедряването на решението и в редица страни по цял свят.


Решението на Dahua измерва температурата на човешкото тяло с изключително висока точност


При сравнение с традиционния начин за измерване на телесната температура – допиране на термометър до челото, използването на решението на Dahua значително подобрява скоростта и точността, а в същото време безконтактното измерване помага за намаляването на взаимната инфекция при допира на един и същи уред. С помощта на термометър за челото, за да измерите температурата на 5000 души, ще са необходими около 4,2 часа, тъй като за измерване на температурата на един човек са необходими поне 3 секунди. Същевременно, ако се използва решението на Dahua измерванията на същия брой служители ще отнема само 30 минути, защото термовизионната камера измерва по 3 души в секунда. Освен това точността на измерванията е изключително висока – плюс/минус 0,3.


“Камерата установява телесната температура на човека, без значение от това дали е с маска, с очила, дори с каска. Камерата отличава и температурата на предметите, например горещ чай или други обекти, от тази на човешкото тяло, като алармира само тогава, когато температурата именно на човешкото тяло е над допустимата граница.” Както може да видите от видеото, реални примери от работещо решение показват, че термовизионната камера измерва правилно температурата на човек, носещ маска, очила, шапка и дори чаша горещ чай близо до главата си.


Хонконг, финансова столица в Азия, също пострада от епидемията COVID-19. Решението на Dahua е внедрено в няколко локални бизнес комплекса, в банки, фирмени паркове и други места. За да осигурят безопасно и безпроблемно възобновяване на работата, редица големи корпорации, например Paul Y. Engineering Group Ltd., използват решението на Dahua в своите централни офиси и дъщерни дружества, за да подобрят безопасността на работното място. Решението на Dahua измерва телесната температура на служителите им, като ежедневно се справя с измерванията на хиляди служители.


“Решението на Dahua ни помогна да открием само за няколко часа работа редица подозрителни случаи и ние високо оценяваме това”, коментира потребител от Хонконг. Решението на Dahua е на “фронтовата линия” още от началото на епидемията, като помага за превенция и контрол на болестта на летища, жп гари, болници, училища и други обществени места в цяла Азия. Отличавайки се с висока точност, висока ефективност, силна адаптивност и лесно внедряване, решението на Dahua може да се прилага и за всички видове входове и изходи, кухни и детски градини.


из Дневник