TP-Link® пуска на българския пазар първата си Whole Home Mesh Dual-Band Gigabit система AX3000 с Wi-Fi 6

image

Deco X60 бележи началото на ново поколение Mesh Wi-Fi системи

TP-Link®, водещ световен доставчик на мрежови продукти за крайни потребители и бизнес клиенти, пуска на българския пазар първата си Whole Home Mesh Wi-Fi 6 система- Deco X60. Системата е съвместима с последното поколение Wi-Fi 6 стандарт и разполага с MU-MIMO, OFDMA и 1024-QAM технологии, което значително подобрява целия капацитет и ефективност на мрежата, като осигурява Wi-Fi покритие до 650 м2.


„Deco X60 поставя началото на на нов етап в категорията на Wi-Fi Mesh системите. Това е първата Mesh система с Wi-Fi 6 съвместимост, представена от TP-Link в България и съчетава отлична производителност с редица усъвършенствани функции. Deco X60 се вписва идеално във всеки дом, има елегантен и минималистичен дизайн, а конфигурацията може да се извърши изключително бързо от всеки потребител само за няколко минути, благодарение на приложението Deco. Системата е с изключително атрактивна цена, която е допълнителен щрих за онлайн изживяванията от ново поколение.”, каза Анна Чакърова, мениджър бизнес развитие в TP-Link България.


Разширена свързаност за стрийминг без забавяне


Благодарение на революционната комбинация от OFDMA и MU-MIMO технологии с Wi-Fi 6, Deco X60 изгражда по-ефективна мрежа, която осигурява до четири пъти по-голяма производителност за свързани устройства в среда с висока плътност. Това подобрява капацитета на мрежата, намалява латентността и гарантира бърза и гладка връзка. Всеки Deco модул е оборудван с четири вътрешни антени и включва 2 Gigabit LAN / WAN Ethernet порта.


Deco X60 работи с до 150 едновременно свързани устройства, като при нито едно от тях няма забавяне във връзката или по-ниска производителност. Най-новия 1024-QAM стандарт и висока скорост на символи работят заедно, за да осигурят скорост до 3 Gbps, за дейности, които изискват по-интензивна честотна лента, като онлайн игри и 4K стрийминг. Нещо повече, потребителите ще могат да се наслаждават на лайв стрийминг без забавяне, при това с безупречно качество на видео и аудио.


Пълно покритие за целия дом


Deco X60 е оборудван с BSS-Coloring технология, която открива и маркира мрежите в близост, за да се избегне забавяне на потока от данни и да сведе до минимум смущения от Wi-Fi сигнали. Благодарение на технологията Beamforming, Deco X60 разпознава къде са разположени свързаните устройства и концентрира сигнала в тяхната посока, оптимизирайки безжичните връзки. По този начин модулите Deco X60 работят заедно, за да осигурят пълно Wi-Fi покритие в целия дом и да елиминират районите със слаб сигнал, така че всички членове на семейството да могат да се насладят на бърза връзка, независимо от тяхното местоположение в дома.


Deco X60 разполага и с функция Self Healing чрез която, ако един Deco модул не работи правилно, потокът данни се пренасочва автоматично към другите Deco модули, за да се гарантира поддържане на оптимална връзка. За повече ефективност на връзката Deco X60 разполага и с технологията Adaptive Path, като динамично избира най-добрата честотна лента и маршрут за потребителски данни, за да генерира отлична връзка, възможно най-бързо.


Сигурна Wi-Fi мрежа във всеки дом


Благодарение на усъвършенствания стандарт за криптиране WPA3 и функцията TP-Link HomeCareTM, Deco X60 е една от най-сигурните Wi-Fi mesh системи на пазара и гарантира сигурността на данните в домашната мрежа. TP-Link HomeCareTM предлага вграден антивирус, Разширен родителски контрол и QoS (Качество на обслужване), защитавайки лични данни и IoT устройства от цифрови атаки. Антивирусната база данни се актуализира автоматично, така че мрежата да остане защитена дори от най-новите кибер заплахи.


Инсталирането и конфигурирането се случват изключително бързо, само за няколко минути, с помощта на приложението Deco, а съвместимостта с виртуалните асистенти Amazon Alexa и Google Assistant превръща Deco X60 сърцето на интелигентния дом, гарантирайки модерен и свързан начин на живот.